Psychodrama en traumaseksualiteit

Psychodrama en traumaseksualiteit

Psychodrama en traumaseksualiteit

IONOI maakt gebruik van psychodrama om de ongekozen verworven traumaseksuele identiteit te transformeren naar je eigen authentieke identiteit. Gedachtengoed, methodieken en modellen vinden nu hun weg naar Traumaseksuologie. Blijvend wetenschappelijk onderzoeken hoe de paradoxale verbinding tussen seksueel misbruik/geweld en seksualiteit werkt en ontbonden kan worden.

Wat is psychodrama?

Psychodrama is een integratieve psychotherapie, met een psychodynamische, systemische en existentialistische basis. Psychodrama betrekt de deelnemers op holistische wijze, met aandacht voor gedrag, gedachten, emotie en het lichaam. Het maakt gebruik van creatieve actiemethodes met groepen en individuen. Het is een methode met toepassingen buiten het veld van de psychotherapie, in onderwijs, training, gemeenschapsvorming en conflicttransformatie.

Psychodrama is ontwikkeld door psychiater Jacob L. Moreno, MD in het begin van de twintigste eeuw en was de eerste erkende vorm van groepspsychotherapie. Het wordt nu in veel landen beoefend.

Een belangrijke methodiek voor IONOI en -de participanten van)- de stichting voor Traumaseksuologie is het gebruik van toegepaste (praktische)rol analyse in seksueel misbruik situaties om de bron van huidige dilemma’s op te sporen in de oorsprong van seksualiteit, omdat hier de paradoxale verbinding begint tussen seksualiteit en seksueel misbruik. Onze methodiek is om deze splitsing te verwerken en om te beginnen met het beoefenen van up-to-date en functionele manieren van authentiek zijn. 

Het lichaam is hierbij onontbeerlijk. Alle geheugen van ook het trauma ligt opgeslagen in het lichaam en het lichaam uit dit altijd. De kunst is te leren verstaan wat het lichaam verteld, het lichaam liegt nooit.