Van identiteit naar wetenschap, op weg naar London.

Van identiteit naar wetenschap, op weg naar London.

Met ingang van eind september ga ik de Noordzee over naar London. 

Traumasexuology moet op de internationale kaart. 

En ik heb er zin in.

Op korte termijn zal IONOI traumasexuology ook als Engelstalige website te vinden zijn met unieke Engelse informatie.  Naast de Nederlandse markt (incl. België) komt ook het Verenigd Koninkrijk in contact met traumaseksualiteit en traumaseksuologie.

Traumaseksualiteit is een seksuele identiteit die ontstaat door seksueel misbruik. Je eigen identiteit wordt ingenomen door de identiteit van de dader van seksueel misbruik. Het werkt verwoestend op mens en maatschappij.

Na ruim dertig jaar is er systeem, ordening en verifieerbare kennis verzameld en kan het seksueel misbruik procesmatig en maatschappelijk verbonden worden. Herstel kan. Seksueel misbruik is een gemeenschappelijk en dus een maatschappelijk probleem. Slachtoffers kunnen alleen werken aan herstel als de sociaal maatschappelijke verhoudingen herijkt worden en in beweging komen. Daar is de wetenschap van traumaseksuologie voor nodig. Die is er nu en ontwikkelt zich voort.

Pieter John Schouten en Loes Stolker zijn meer dan 30 jaar aan het werk met slachtoffers van seksueel misbruik. Zij zijn de onderliggende oorzaken en gevolgen van seksueel misbruik ononderbroken aangegaan. Daarmee is de structuur en aanpak effectief  opengelegd, zijn data verzameld en leidden tot traumaseksuologie. Hetgeen ons allemaal dichter bij en op de weg naar het huis van herstel brengt. En er is meer dan hoop alleen op herstel van de traumaseksuele identiteit. Er is werk te doen, veel werk. Herstel kan.

Ook over de grens van Nederland.
Het boek Traumaseksualiteit is een uiterst waardevol en veelgebruikt boek voor zowel slachtoffers als professionals. Het boek is nu ook in het Engels verkrijgbaar.

Reden te meer om met collegae in Engelssprekende gebieden onze kennis en competenties te delen.

www.traumasexuology.org 

www.ionoi.nl