Opleidingen

OPLEIDING TRAUMASEKSUOLOGIE I

Module Traumaseksuologie & Psychodrama I

Opleiding hulpverlenen aan mannen en vrouwen die als kind seksueel zijn misbruikt. Gepaste en adequate hulp bieden aan mensen met seksueel misbruik ervaringen. Een opleiding voor mannen / vrouwen die hun expertise willen uitbreiden met kennis en vaardigheden met deze doelgroep. De opleiding is bedoeld voor hulpverleners. Tot op heden waren de deelnemers werkers in de GGZ of maatschappelijke dienstverlening, geestelijk verzorgers, alternatieve hulpverleners en ervaringsdeskundigen.
Regelmatig krijgen wij vragen van mensen die hun ervaringsdeskundigheid willen inzetten om anderen te helpen met het verwerken van seksueel misbruik. Ook deze groep kan deelnemen. Er is veel te weinig kennis en deskundigheid op dit gebied bij betrokkenen zelf en in de reguliere hulpverlening.

Was in het verleden de focus meer op mannelijke slachtoffers als ‘vergeten doelgroep’, in de praktijk blijkt in de kern geen verschil te zijn in de opgelopen schade voor vrouwen of mannen.

De opleiding is gebaseerd op de theorie uit de boeken “Traumaseksualiteit”  en “Traumaseksuologie en Psychodrama” (verschijnt begin 2020) door Peter John Schouten.

Traumaseksuologie is de wetenschap die zich richt op kennis rondom de paradoxale combinatie van een schokkende ervaring die verbonden is met seksualiteit.

De combinatie van onze eigen methodiek en psychodrama-technieken maakt deze cursus uniek en bijzonder waardevol in het werken met deze doelgroep.

Voorjaar 2020:

  • Start: 3 maart 2020
  • Lesdagen: zes dagen
  • Tijden: 11:00 tot 18:00 uur
  • Plaats: regio Utrecht
  • Prijs: € 995,-

Lesdata:
dinsdagen:
-3, 17 en 31 maart
-14 en 28 april
-12 mei en 26 mei (reservedag)

Geef je tijdig op, er is een grote vraag naar deze opleiding.

Condities:

  • Toelatingseis: HBO niveau (of: HBO-levenservaring)
  • Aan deelname gaat een kennismakingsgesprek vooraf
  • Garantie: diepgang, leerzaam, plezier, indrukwekkend!

De totale studiebelasting is in totaal 100 SBU. Naast de opleidingsdagen is er tijd nodig voor reflectie, verslaglegging en opdrachten. Deelnemers die aan de eindvoorwaarden voldoen ontvangen een certificaat van deelname. De lessen worden ondersteund door online studiemateriaal. De voertaal van de opleiding is Nederlands. De opleiding heeft het niveau van HBO+.
Erkenning door NVPA, NAP, NFG.

Docenten

Peter John Schouten
Directeur/hoofdopleider
Instituut voor Psychodrama

Loes Stolker
Hoofdopleider

Co-trainers:
Rogier van Luijk
Rinke Oost